Overzicht

Natuurcentrum & Blotevoetenpad

Natuurcentrum Ameland heeft een provocatief Blotevoetenpad. Hier loopt u over zand, schelpen, grind en het bospad. U kunt een bezoek aan het Blotevoetenpad combineren met een bezoek aan Natuurcentrum Ameland. Natuurlijk is het ook ideaal voor een kinderfeestje. De schoenen kunnen achtergelaten worden in een schoenenbox of u kunt ze meenemen in een speciaal schoenentas.

Naast het Blotevoetenpad kunt u ook vele andere leuke activiteiten doen zoals een strandexcursie, wad-zwerven, wad-tochten, safari Kooiduinen, vissen voeren of zelfs een vuurtorentocht.

Natuurcentrum Ameland heeft een prachtig aquarium, een landschapskamer en practicumzaal. In het Watertheater betreedt u de onderwaterwereld vol leven. Op de eerste verdieping komt u vooral meer te weten over de bruinvissen, potvissen en de zeehonden. Ook zult u verbijsterd staan van het aantal mooie vissen die leven in het aquarium. De vissen in het aquarium worden op een vast tijdstip gevoerd en de experts geven enthousiast uitleg over bepaalde vissoorten.