Overzicht

Wad excursies, leuk!

Altijd al op de wadden willen lopen? De wadbodem droogt twee keer per dag uit. Dat geeft u de mogelijkheid om erop te lopen. Er zijn veel interessante wad excursies op Ameland om meer te weten te komen over de wadden zelf. Tijdens de wadlooptocht maakt u een wandeling over het wad en krijgt u uitleg van een gids. De oorsprong, het beheer, de bedreigingen en vooral de enorme natuurwaarde van de wadden komen dan aan bod. In dit prachtige natuurgebied vindt u veel verrassingen uit het rijk van de flora en fauna.

Ook is het mogelijk om een zeehondentocht te maken. De zeehondentocht is een tocht op de Waddenzee met als hoogtepunt een bezoek aan het natuurgebied waar de zeehonden verblijven.

Als de zandbanken opgedroogd zijn is er veel te zien. Aanschouw de vele mosselen, kokkels en het grote aantal diverse soorten vogels. Tijdens een schelpentour ziet u schitterende schelpen en kunt u van boord om een wandeling van een halfuur te maken op de drooggevallen zeebodem. Ervaar het fantastische uitzicht vanuit zee op het eiland en aanschouw de schoonheid van Ameland vanuit een ander perspectief.

Bezoek VVV Ameland om te kijken of er een excursie gepland staat tijdens uw verblijf op Ameland.