Overzicht

Wad excursies, leuk!

De wadden zijn de delen van de Waddenzee die bij laag water droog vallen. De wadbodem droogt twee keer per dag uit. Dat geeft u de mogelijkheid om erop te lopen. Er zijn veel interessante wadexcursies op Ameland om meer te weten te komen over de wadden zelf. Tijdens de wadlooptocht maakt u een wandeling over het wad en krijgt u uitleg van een gids. De oorsprong, het beheer, de bedreigingen en vooral de enorme natuurwaarde van de wadden komen dan aan bod. In dit prachtige natuurgebied vindt u veel verrassingen uit het rijk van de flora en fauna.

Ook is het mogelijk om een zeehondentocht te maken. De zeehondentocht is een tocht op de Waddenzee met als hoogtepunt een bezoek aan het natuurgebied waar de zeehonden verblijven.

De Waddenzee is een heel dynamisch gebied. De landvormen veranderen er continu. Dieren en planten moeten zich staande houden in extreme omstandigheden, zoals eb en vloed, warm en koud, en zoet en zout water. De aanpassing van flora en fauna aan de omgeving is uniek. Het zorgt voor een bijzondere wisselwerking tussen dier, plant en landschap.

Tijdens een schelpentour ziet u schitterende schelpen en kunt u van boord om een wandeling van een halfuur te maken op de drooggevallen zeebodem. Ervaar het fantastische uitzicht vanuit zee op het eiland en aanschouw de schoonheid van Ameland vanuit een ander perspectief.

Bezoek VVV Ameland om te kijken of er een excursie gepland staat tijdens uw verblijf op Ameland. Ontdek de schoonheid van het Unesco werelderfgoed 'De Waddenzee'.