Overzicht

Wandelen op Ameland

De vele wandelroutes langs gezellige dorpjes, natuurgebieden en over de duinen. Dat maakt Ameland speciaal! Hier verkent u de uitdagende natuur en natuurlijk ook de mooiste plekjes van het eiland. Jaarlijks worden er op Ameland verschillende interessante wandelevenementen georganiseerd. Wandelroutes met afstanden van 3 tot 25 kilometer. Allemaal, hier op Ameland.

Op Ameland vindt u ook diverse routes voor jong en oud. Het Paddenpad op Ameland is een leuke route voor jonge kinderen. Het pad is 2,1 km lang en het startpunt is bij het Natuurcentrum van Nes. Daaropvolgend loopt u een klein stukje langs de rand van Nes. Vrij snel belandt u in het bos en heeft u de keuze uit verschillende routes. Ook heerlijk voor uw vakantie naar Ameland met hond! Onderweg leest u op de bordjes leuke informatie over de natuur en het leven op Ameland. 

Voor de echte wandelliefhebbers is Hollumerduinen en Lange duinen een aanrader. Het wandelpad is 8,6 km lang en het startpunt is in de Oranjeweg. Tegenover de Oranjeweg staat de Vuurtoren van Hollum. Dit is het zeer eenvoudig te vinden startpunt. Tijdens het bewandelen van dit pad loopt u over droge duinen, door vochtige duinvalleien en langs het prachtige strand. Prachtig!