Overzicht

Buren

Buren, begrensd door wegglooiende weilanden met koeien en schapen, is eveneens een van de pittoreske plaatjes op Ameland. Buren staat ook wel bekend als jongste dorp van Ameland en is zichtbaar meegegaan met de tijd. Het knusse dorpshart wordt gevormd door moderne voorzieningen zoals winkeltjes, levendige cafeetjes en uitnodigende terrasjes, die garant staan voor gezelligheid.

Buren telt circa 700 inwoners en is het meest oostelijke dorp van Ameland en herbergt mooie natuurgebieden, zoals Het Oerd en de Kooiduinen. Het Oerd staat bekend om haar oude en rijk  begroeide duinencomplex. De Oerdblinkert is de hoogste duin van Ameland met +24 meter. Vanaf deze hoge duin heeft u een prachtig uitzicht over het natuurgebied.

De mooiste wandelroute in de omgeving van Buren is Buurderduinen. Tijdens een 4,5km lange tocht brengt deze wandelroute u langs de mooiste locaties op Ameland. Deze wandeling is erg speciaal, want het brengt u ook door 3 verschillende gebieden. Het begint bij de duinen, loopt over op de bossen en eindigt met een wandeling over het strand. Een echte “must do” voor elke natuurliefhebber.