Vakantie in 2021 op Ameland doorbrengen?

Ameland, een van de (mooiste) Waddeneilanden van Nederland. En tevens een top-bestemming voor uw vakantie in 2021. Want in Ameland is altijd wat te beleven. Gelooft u ons niet? Lees dan snel verder en laat u overtuigen!

De leukste activiteiten tijdens uw vakantie in 2021

Laten we eerst eens kijken naar wat er in 2021 allemaal te doen is op Ameland. De activiteiten die u kunt doen op het eiland kunnen we eigenlijk onderverdelen in 4 categoriën: de natuur in, dorpen, Eten en Drinken en bezienswaardigheden. En laten we dan allereerst eens kijken naar "de natuur in". Want op Ameland is ontzettend veel natuur. En dat nodigt natuurlijk uit om lekker te gaan wandelen of fietsen. Het eiland kent ontzettend veel wandel- en fietsroutes. Deze gaan door bossen, door de duinen, langs de zee en uiteraard ook door de gezellige dorpjes. Korto, deze doorkruisen het hele eiland. 

Vakantie 2021 vieren op de Waddeneilanden

Een vakantie op een van de Waddeneilanden wordt vaak geassocieerd met een heerlijke vakantie aan zee. Alle vijf bewoonde Waddeneilanden hebben elk seizoen van alles te bieden voor het ervaren van een heerlijke aan zee vakantie. Echter is Ameland in onze ogen één van de mooiste Waddeneilanden die Nederland rijk is. Met kleine dorpjes als Hollum, Buren, Nes en Bollum wordt een vakantie op Ameland al gelijk vele malen aantrekkelijker. Deze dorpjes zijn rijk aan gezellige terrasjes, sfeervolle restaurantjes en plekjes waar toeristen optimaal kunnen genieten. 

Daarnaast bent u vanuit alle vakantiewoningen, ongeacht de ligging, al snel bij prachtige natuurgebieden en diverse wandel- en fietspaden die u kunt nemen. Een vakantie op Ameland is pas echt bijzonder! Ontdek de pracht van Ameland en ervaar een vakantie als nooit tevoren, samen met het gezin of met de familie. 

Vakantie 2021 boeken

Leuke excursies door de natuur

Ook kunt u leuke excursies plannen, bijvoorbeeld over het wad. Het is bijna onmisbaar tijdens een verblijf op een van de Waddeneilanden: wadlopen. U wordt immers omringd door het wad, dus dan kunt u er maar beter ook gebruik van maken hé? Tijdens de wadexcursie wordt u door een gids over het wad geleidt. Deze zal alle leuke weetjes en feitjes over dit bijzondere natuurfenomeen met u delen. Mosselen, kokkels, heel veel vogels en nog veel meer dieren en beestjes zult u tijdens de tocht tegenkomen. Wij raden de wadexcursie absoluut aan tijdens uw vakantie in 2021. 

Bezienswaardigheden op Ameland

Natuurlijk is er niet alleen natuur op Ameland. Het eiland kent ook verschillende bezienswaardigheden die u niet wilt missen tijdens uw vakantie in 2021. Bezoek bijvoorbeeld de Vuurtoren van Ameland. Deze rood-witte toren genaamt Bronrif is een historisch rijksmonument uit 1880. De toren is 55 meter hoog, heeft 15 verdiepingen en, niet onbelangrijk, is geopend voor publiek. U kunt de toren bezoeken en met eigen ogen zien hoe de oude ruimtes er uit zien. 

Vakantie 2021 Vuurtoren

Musea op het eiland

Een andere tip die wij u mee willen geven voor uw vakantie in 2021 is een bezoek aan een van de musea op het eiland. Het eiland kent bijvoorbeeld het Jutters- en landbouwmuseum, het bunkermuseum en het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager. Deze laatste laat zien hoe het leven er vroeger uit zag op Ameland. En dat op de zolder van het Sorgdragershuuske. Een bijzonder uitje tijdens uw vakantie.

Luxe vakantiehuisjes op Ameland

Natuurlijk is het geweldig om het hele eiland te zien tijdens uw vakantie in 2021. Maar het is ook heel fijn om aan het eind van de dag op een prettige plek "thuis" te komen. En die mogelijkheid bieden wij u met onze luxe vakantiewoningen op Ameland. Want ook in 2021 hebben wij weer een ruim aanbod van kwalitatief goede vakantiehuizen op het eiland. Er is keuze uit 3 typen: appartementen, vakantiewoningen voor 2 tot 8 personen en woningen van 9 tot 18 personen. Kortom, ook al komt u met een groep, bij ons kunt u de juiste vakantiewoning vinden.

Vakantie 2021 op Ameland

Verblijven in een appartement

Wilt u in een appartement verblijven op Ameland? Dan kunt u bij ons uit meerdere appartementen kiezen. Kies bijvoorbeeld voor het luxe Kaapsduun Penthouse 16. Dit is een 2-persoons appartement met een prachtig uitzicht over de breedte van het eiland. Of kies voor een van de Stijl en Zo Verandawoningen. Dit zijn 4- of 5-persoons appartementen met 2 slaapkamers en alle luxe die u in een appartement zoekt.

Boek uw appartement voor 2021

Een vakantiehuis in 2021 boeken

Huurt u liever een volledig huis dan een appartement? Ook dan zit u bij ons aan het goede adres. Bent u bijvoorbeeld met 8 personen op vakantie in Ameland in 2021? Kies dan voor de Poort van Nes. Deze luxe vakantiewoning is volledig ingericht en op een prachtige plek op het eiland gelegen. En bent u met 12 personen? Dan is Boerderij De Kooi misschien iets voor u. Ruimte, luxe en gezelligheid staan centraal in deze grote vakantiewoning. Wilt u weten welke accommodaties u nog meer kunt huren in 2021? Klik dan op onderstaande button. En hopelijk zien wij u dan volgend jaar.

Bekijk onze accommodaties

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens mee helpen? Vul dan onderstaand formulier in:

Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Een beetje inspiratie vanuit ons

Werslagge

Werslagge

Vakantiewoning voor 6 personen

Werslagge is geschikt voor 6 personen en ligt in een prachtig duingebied. Het strand is slechts op 200 meter afstand. De dorpen Nes en Buren bevinden zich in de nabijheid van deze woning. De woning heeft een ruim eigen terrein.
Leo

Leo

Vakantiehuis voor 8 personen

Villa Leo, een heerlijk vakantiehuis op een prachtlocatie. Gelegen tegen de rand van het bos, met een eigen oprit van zo'n 100 meter en gelegen tussen het dorp Nes en het Noordzeestrand.