Vakantie huisjes Ameland

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje op het schitterende eiland Ameland? Zoek niet verder! Bij Metz Verhuur ben je op het juiste adres!

Vakantie huisjes ameland

Huisje huren ameland

Al vanaf 2002 verhuren wij luxe vakantiehuisjes op Ameland. Met slechts +/- 3.500 inwoners en 27 kilometer strandlengte is het eiland bij uitstek geschikt om optimaal te kunnen genieten van uw vakantie en de natuur. Het schitterende Waddeneiland is dan ook 4 seizoenen lang de ideale plek om helemaal tot rust te komen. Jaarlijks begroeten we vele trouwe en zeer tevreden klanten die gaan genieten van het prachtige Ameland.

Te huur: meer dan 50 luxe vakantiehuisjes op Ameland
Het huisje Ameland zoeken en reserveren dat bij je past, is bij ons heel gemakkelijk. Wij hebben een aanbod van ruim 50 verschillende vakantiehuisjes, verspreid over heel Ameland. Je kunt bij ons prima terecht als gezin, maar ook als volledige familie. Onze vakantiehuizen Ameland zijn geschikt vanaf 2 personen tot en met 18 personen.

Luxe huisje huren op Ameland

Tot rust komen op Ameland

huisje ameland hurenWanneer je een huis Ameland gaat huren is het gegarandeerd dat je echt goed tot rust zult komen. In onze luxe huisjes Ameland die van alle gemakken zijn voorzien, krijgt u de gelegenheid weer helemaal terug te keren naar de basis. De mooie natuur van het eiland, de geur van de zee en het geluid van de meeuwen maken deze bestemming dan ook uniek.

De zee is altijd dichtbij

Als u een huisje Ameland gaat huren dan is de zee altijd dichtbij. Het eiland is omringd door mooie duinen en schitterende stranden die allemaal lopend of met de fiets goed te bereiken zijn. Dus als u lekker aan het strand wilt genieten van het weer of een stevige wandeling wilt maken langs de kust, dan is een Ameland huisje huren hiervoor bij uitstek geschikt!

Vakantiehuisje Ameland huren met de hele familie

Een Ameland vakantiehuis huren kan bij ons met de hele familie. Een aantal vakantiewoningen Ameland die wij verhuren zijn geschikt tot en met 12 personen. Bent u met meer? Neem dan met ons contact op! Wij kunnen ervoor zorgen dat u 2 vakantiehuisjes op Ameland kunt huren die qua locatie dicht bij elkaar liggen, zodat u toch als één groep op vakantie kunt. Wist u dat sommige huisjes ook voorzien zijn van een zwembad? Per huisje staat specifiek aangegeven over welke extra luxe zij beschikken.

Tip: Een huisje Ameland huren is bij uitstek gezellig voor hele families of grote vriendengroepen!

Vakantie Ameland: De grote dorpen

Ameland kent 4 verschillende dorpen verspreid over het eiland. Hollum is het grootste dorp met 1.150 inwoners en 53 rijksmonumenten. Het wordt door velen gezien als een gezellig dorpje waar het hele jaar door veel te doen is. Als u een bungalow Ameland gaat huren zal u hoogstwaarschijnlijk dit dorpje bezoeken en genieten van de gezellige horeca en authentieke architectuur.

Het tweede grootste dorp dat u ongetwijfeld zult bezoeken als u een Ameland huisje gaat huren, is Nes. Met ongeveer 1.100 inwoners, tientallen rijksmonumenten en mooie natuurgebieden is het bij uitstek geschikt om één of meerdere dagen door te brengen. Daarnaast beschikt Nes over de veerdienst die in verbinding staat met het Friese dorp Holwerd. Wanneer je een huisje Ameland gaat huren zal je dus eerst naar Holwerd moeten. Tevens is er ook een ruime jachthaven die als ligplaats dient voor veel boten van zowel inwoners als bezoekers van het eiland.

Voor meer informatie over het dorpje Nes verwijs ik je graag door: Alles over vakantiedorp Nes.

Vakantie Ameland: De kleine dorpen

Het is ook zeker de moeite waard de 2 kleinere dorpen te bezoeken als je een vakantiehuisje Ameland gaat huren op Ameland. De 2 kleine dorpen, genaamd Buren en Ballem, tellen samen zo’n 1.000 inwoners. De dorpen leven voornamelijk van het toerisme en is vooral geliefd bij mensen die een vakantiehuis Ameland huren. In Buren zijn veel bezienswaardigheden, waaronder het beeld de ‘Ritskemooi’ en het landbouwmuseum.

Ballum is het kleinste dorp van Ameland waar je een Ameland vakantiehuis kunt huren. Maar is zeker wel een interessant dorp om een vakantiewoning Ameland te huren of gewoon te bezoeken. Daarnaast beschikt het ook over een klein sportvliegveldje met een grasbaan. Als je een bungalow Ameland gaat huren op Ameland zal je hier overigens weinig hinder van ondervinden.

Tip: Ga je een Ameland's huisje huren, bezoek op Buren ook de bijzondere bezienswaardigheid ‘de Kooiplaats’.

Huisje huren Ameland

vakantiewoning amelandEen vakantiehuis Ameland huren kan gemakkelijk en snel via onze website. Elk huisje heeft een beschikbaarheidskalender waarmee je gemakkelijk kunt zien of het door jou gewenste huisje Ameland op het gewenste tijdstip beschikbaar is. Al onze huisjes Ameland zijn van alle gemakken voorzien om jou en je gezin een fantastische vakantie op Ameland te laten beleven.

Cultuur
Wie een vakantiehuisje Ameland gaat huren en in contact komt met de lokale bevolking zal erachter komen dat op Ameland geen Fries wordt gesproken, maar Amelands. Amelands is een verwante variant van het ‘Stadsfries’.

Elk jaar wordt er in de maand november een kunstmaand op Ameland georganiseerd, waarbij kunstenaars uit binnen- en buitenland een Ameland huisje komen huren en met hun kunst op 30 verschillende locaties exposeren.

Ook opvallend, op Ameland hebben ze een eigen variant van het Sinterklaasfeest, genaamd “Sunneklaas”. Een jarenlange traditie die onlosmakelijk verbonden is met het Amelandse volk. Van buitenstaanders wordt geacht dat ze zich niet met deze traditie bemoeien.

Vakantiehuisjes Ameland – direct online boeken
Op deze website kun je eenvoudig het gewenste vakantiehuis Ameland vinden en direct online boeken. Bij ieder vakantiehuisje Ameland staat duidelijk aangegeven wanneer het huisje Ameland beschikbaar is. Het boeken van een Ameland vakantiehuis neemt slechts enkele minuten in beslag!

Vakantie Ameland

Een vakantie op Ameland is niet zomaar een vakantie. Op Ameland kunt u genieten van uw rust maar er is uiteraard ook een hele hoop te beleven. Het eiland wordt door velen gezien als het mooiste Waddeneiland dat Nederland kent. Ameland is zo uniek doordat het niet het imago kent van een toeristische badplaats waar bootladingen vol toeristen komen. Maar waar juist een unieke balans heerst tussen een gemoedelijke toeristische sfeer in combinatie met een rustgevende omgeving. Ameland is daarbij ook geschikt voor alle leeftijden.

Fietsen op Ameland

Sommige gasten komen puur voor hun rust, andere zoeken liever in hun vakantie Ameland een sportieve uitdaging. Op het eiland wordt volop gefietst en doordat er niet veel auto’s op het eiland komen is het hier ook bij uitstek voor geschikt. Op Ameland liggen in totaal voor ruim 100 kilometer aan fietspaden. Over het hele eiland zijn ook verschillende routes uitgestippeld waardoor er voor iedere gewenste afstand een aantrekkelijke tocht beschikbaar is. Wilt u direct fietskaarten bestellen voor Ameland? Bestel dan fietskaarten voor Ameland online of bezoek de VVV winkel op Ameland.

Sommige gasten nemen zelf hun fietsen mee, maar er zijn ook meerdere fietsverhuurbedrijven die een ongepland fietsavontuur alsnog mogelijk maken. Direct bij aankomst met de boot vindt u één van de 4 bedrijven voor fietsverhuur op het eiland.

Kitesurfen

vakantiehuizen amelandOok krijgen wij geregeld gasten die het eiland specifiek bezoeken om langs de kust te gaan kitesurfen. Zij huren dan voor gemiddeld één week een vakantiehuis Ameland om zich vervolgens te mengen in de sport die de laatste jaren zo is gegroeid op het eiland. Wie besluit een huisje Ameland te gaan huren en wil gaan kiten, kan terecht bij ‘KiteAmeland’ als professionele leerschool om het kiten onder de knie te krijgen.

Vakantie huisjes op Ameland

Bent u op zoek naar een van de vele vakantiehuizen Ameland? Bekijk dan snel welke accommodaties er voor u beschikbaar zijn. Bent u in klein gezelschap: dan voorzien wij ook in luxueuze huisjes Ameland met groot comfort. Laat u inspireren door de kwaliteit die wij van Metz verhuur u garanderen.

Boek je favoriet! 

De gezelligste accommodaties

Bij Metz verhuur vindt u de gezelligste accommodaties op Ameland voor de hele familie. De huisjes op Ameland zijn voorzien van veel luxe en behoren dan ook tot een exclusief assortiment. Ook als alleenstaande kunt u prima terecht voor een vakantiehuis Ameland. Jaarlijks merken wij dat onze kleinere huisjes op Ameland ook steeds meer door alleenstaanden geboekt worden. De gemiddelde bungalow op Ameland is voorzien van alle gemakken. Zo is er zelfs in vrijwel alle gevallen een ruime keuken met vaatwasser, oven, ruime koelkast en een Senseo/koffiezetapparaat aanwezig.

Vakantiehuis op Ameland kopen

Is een weekendje weg naar Ameland niet meer weg te denken? En bent u van plan om een eigen vakantiewoning aan te schaffen, zodat u elk seizoen van de prachtige natuur kunt genieten? Naast de vele luxe vakantiehuizen die wij in de verhuur hebben, hebben wij ook een aantal moderne vakantiewoningen in de verkoop. Met een eigen vakantiewoning ervaart u op elk gewenst moment de pracht van het Waddeneiland Ameland. Heerlijk. 

Nog meer luxe vakantiewoningen?

Kijk eens op de Parel van Nes! 14 luxe commandeursvilla’s bij elkaar op een toplocatie!

Zoek en boek uw vakantiewoning op Ameland